Foto: kata50
Máte chuť na cestoviny ? Tak si ich skúste upražiť a budete možno milo prekvapení ich chuťou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2 PL |
|
500 ml na podliatie |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky nakrajany na male kusky |
|
1 ks čerstvé |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
300 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do zohriateho oleja nasypeme primerane polámané špagety.
-
2
Začnú sa nám opekať, a my ich sústavne prehadzujeme vareškou ( najlepšie dvoma ) . Snažíme sa o to, aby sme ich nespálili, iba opiekli do zlata.
-
3
Potom ich podlejeme asi 250 ml vody, osolíme, zamiešame a prikryjeme hrniec aby sa začali dusiť. Po chvíľke ich premiešame a skontrolujeme či sa už nevpila voda. Ak áno, znova podlejeme asi 200 ml vody a hrniec prikryjeme. Špagety začnú naberať na objeme. Ochutnáme - majú byť tak akurát - al dente- na zub. Ak sú tvrdé znovu ich podlejeme ale už opatrne , iba trochu a kontrolujeme ich tvrdosť. Nikdy nenalejeme všetku vodu NARAZ. Tieto špagety sa nevaria vo veľkom množstve vody.
-
4
Ak sú hotové, hrniec odstavíme a pripravíme si prílohu. Na panvici si roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme do sklovita.
-
5
Rozdrobíme čerstvé droždie a miešame, kým sa neroztopí. Necháme ho " vyvoňať "
-
6
a prisypeme ostatné semienka. Všetko spolu prehrejeme.
-
7
Na koniec pridáme sterilizovanú kukuricu a spolu prehrejeme 2-3 min pod prikrytou panvicou, aby sa spojili všetky chute. Zmiešame s praženými špagetami, ochutíme soľou a čerstvo mletým korením a posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
-
8
Keď som to robila prvý krát, obávala som sa droždia a jeho prenikavej vône. No zbytočne. Jeho chuť je tam nezastupiteľná a príjemná. Dobrú chuť !
Podľa teba budú mať chuť určite podobnú a skvelé je, že ich netreba vopred variť. Recept sa mi veľmi páči, určite ho využijem.